My Followers

Monday, November 17, 2008

BeRaKhiR NYee SeMeSTEr 1...

Assalamulaikum sume....
Cuti sem ain da start....lama gak cuti nie...sampai tahun depan tu...
bleyy la ain bersenang lenang dok kat rumah setelah bermatian mengadap buku siang malam pagi petang di bilik 1/2* di institut pendidikan guru kampus tuanku bainun tuh......cey nama baru bagi ip ku...
ok pe yg ain nak wat cuti nie??????
soalan tu sgt rumit utk dijawab....kahkahkah...
emmm makan je kot.....coz kan da jadi resam dunia time cuti byk kenduri...hua hua...
lagipon abg sedara ain nak kawin gak bukan 12 nie...agak busy ye time tu...bajet rajin...huhuhu
emm tahun depan baru dpt jmpa balik kawan2 kat IPTB tu...ada yg da xjmpa lagi...isk isk..ada ke??..xdapat dijelaskan dgn lanjut ye disini...

neway 4 bestfriends ku yg masih kat kampus...normah, sebah, hana , ayu and sape2 pon yg still xcuti...xpe cuti akan datang gak sabo la ek...
kahkahkah...
ok sampai cini je...selamat bercuti...
p/s...pendek je blog ni coz kat c,c je online..hukhuk..bising sgguh terganggu mood ku....
wassalam........

Friday, October 24, 2008

RaYa TaK HaBiS LaGi...JaMuaN IPTB..makan..


kak sabi..kak kappa ..kame dan oni..



Assalamualaikum... emm walaupun raya dah sampai pada hari yg ke 23...namun Ain rasa cam masih kat hari raya yg 1st jer..
emm minggu lepas adalah minggu makan free yang mana 2 event yg best telah ain participate...
makan sape xmau heheh..

yang pertama jamuan Aidilfitri pringkat IPTB yg dianjurkan oleh JPP...
emm jangan kata ain tau makan je ekk..
ain tolong tau....masa ari b4 jamuan tu ain dgn classmate ain yg baik hati dan ceria semuanya tolong angkat kerusi dan susun...
maklumlah team CrocodiLe...KS2..huhu
penat tau susun kerusi...pose baik punya..

ok keesokan nya....WAAAAA....macam hari raya @ fashion show...
sume org pakai lawa gitu..baju menyerlah!!!!!!!!!
termasuk la ain hehe...* baju tu mmg agak mnyerlah sbb tu la ain xpakai slalu...
ok pada hari tu mcm ada photoshoot je untuk kami sekelas...
xhabis2 dgn tgkap gambarnye...huhu best turrr...
tidak dilupakan acara utama..MAKAN...
mcm2 jenis makanan ada spt laksa.....waa laksa dia mmg power tahap XXXXXXL la...mmg la kan ain kat penang nie...wat2 xtau lak..hehehe
putri KS2.....CrOcOdIlE TeAm..



makan punya makan...prut pon kenyang...maka mata turut ter effect sama...
ngantokk la tu...
kami pon nak balik walaupun dikatakan skuad Era Avanza nak datang...malasla bukan ada artis pong...
b4 balik kami ambik last shot gambar satu kelas...walaupun xcukup...sebahagian classmate hilang pada waktu tu...
KS2......RoCk..CaMat HaRi RaYa!!


gambar2 boleh ditgok kat album ekk
ok see u next time...
wassalam....

Wednesday, October 15, 2008

SeManGat HaTi MalaYa......


askum....emmm

baru2 ni ain tgok cite Hati Malaya...lakonan Maya Karin.Rusdi Ramli dan pelakon yang sewaktu dengannya....

Tontonan free ni dianjurkan oleh senour ks...

semangat jgk la kami warga ks2 nak tgok citeni atas dorongan en Auzait lec sejarah kami...

Dari filem ni apa yang ain dpt ialah situasi sebenar......semasa zaman sebelum merdeka...

betapa kita hanya mengenal erti kemerdekaan dgn teks semata...cewahhhh

semangat tau tgk cite ni....

sedih pn ada bila tgk sultan2 melayu menangis bila melihat rakyat yg sangat menyanjung tinggi peranan mereka pada negara...

isk isk.....

jadi.................

sebagai seorang rakyat malaysia...dan pelapis masa hadapan...

sama2 la kita mengenang dan sentiasa beringat jasa2 yang ditaburkan pejuang dahulu...

oteyyyy....

sampai kat cni je rancangan filem@ain.....

bubuye...




Mutiara kata = inilah barisan kita....yg ikhlas berjuang.....kemajuan negara tanggungjwab bersama...huhu.....semangat!!!!!!!!!!!!

Sunday, October 12, 2008

Ayat - Ayat Cinta...sedihhnyerr cite ni...


assalamualaikum semua....minggu ni ain agak relax la gak coz assgment dah hantar....

ok back to our main topic now...

ayat2 cinta....cite ni best sgt ....terharu ain tgk...

lagi2 bila tgok pengorbanan wanita yang bernama aisyah yg sanggup berkorban kasih dgn berkongsi suaminya fahri bersama Maria.....

sedhhhhh....
dah la kami tgk dalam bilik tv ramai2.....

cite ni pun menghiglightkan kehidupan masyarakat indonesia di Mesir....

bagaimana perkahwinan ditetapkan dgn taaruf je...

bukan macam bdk2 zaman skrang ni bercinta bagai nak rak kawin tak ponn....emm sama2 la kita saling beringat .....

k la sampai kat cini je dulu ekkk....
nanti kalau ada masa ain blogging lagi..

exam nak dekat dah ni...

studyyyyyyyyyyyyy................

bye..wassalam

mutiara kata:- pengorbanan itu memerlukan semangat dan kekuatan...ayat2 cinta ..kisah pengorbanan cinta tg agung...

Tuesday, October 7, 2008

SeLaMAt HaRi RayA!!!!!!!!!!!!!!!!!!









Askum.....camat ari raya....dah lama ain tak update blog neh....busy ...yela minggu b4 raya tu mmg crowded ngan asgment....berlambak2....pastu raya mmg ain tak online langsung....ni baru ada masa...lpas ni tak tau la coz exam semakin tiba..huh..

aritu raya mmg beshh....coz 1st time neh rancang nak g raya ramai2....
asalnya geng ktorang jer....tapi dgn adanya penyertaan dari fatin n the geng dan azwan and frenz...bertambah meriah la ronggeng raya ktorang tuh...

sebagai pengerusi program ronggeng raya neh..(ceyy lantik diri sendiri..)..ain dah start plan benda ni awal....berbincang ngan dorang dan akhirnya stuju gi raya ke3.....

1st tmpat kumpul kat depan kg baru...plan kol 9 emmm bertolak kol 10....agak lambat ye....

rumah pertama ialah rumah ckgu hurul ain....best dapat jumpa dia....jadi bertambah smangat dengar dia cakap''''

tunggu hana tak sampai2 rupanya dia ada prob....kain..moto...ha tu la masalahnya...(xdpt nak dexplanekan disini..)

pastu start dari rumah sebah sampai la rumah eta ktorang beraya...ada kot dalam 13 buah rumah!!!

tetapi ada pelbagai halangan dan cabaran yang dialami kami sewaktu beraya itu....mcm cite drama lak....

1st masa balik dari rumah wan nak ke rumah mizah....moto hana breakdown la.......baru je ain cakap moto tu cam nak roboh je dah rosak...dorang kata mulut ain masin....huh..nasib bek ada hero2 malaysia tu tlong antar g workshop...bangga la tuh...

seterusnya sampai gak dorang kat rumah ain...time tu dah kul 5.30...
mak wat mee kari...dorang makan sampai menjilat pinggan heh...
kata kenyang la xmau makan la last2 licin gak....tapi agak pantas dan efisien dorang kat rumah ain sampai tak sempat ambil gmbar!!!!frustnyerrr menggunung Everest...

kami seterusnya transit kat rumah diana....hehe dia masih tak caye yang ktorang ramai2 raya kat rumah dia coz rumah dia kan yang paling jauh skali...

Perjalanan kami bersambung ke shift malam pulak ......

jeng...jeng...
ktorang agak takut laa coz sebahagian besar dari kami ni takbiasa bwk moto malam....

tapi berkat escot dari hero2 malaysia...kami teruskan,,takut gak la lalu jlan nak ke sg dulang tuhh...xhenti baca ayat kursi....

gelap...xde keta sgat....xde lampu jalan...erm agak adventure gak la journey to the west ktorang ni....

rumah eta adalah destinasi last ktorang...balik tu sebah nek ngan fatin...normah and diana plan tido rumah ain.....

suddenly.....

(cam nak wat essay b.i sek menengah je...)

Sebah ngan fatin terlibat dalm kemalangan/lebih tepat lagi jatuh moto....
malam tu gaknya sebah kena sampuk mat rempit kot...laju gak dia bwk....

ain kaget......cewww cam onion and garlic plak(indon tu...ferdiii....alya..rika sumanto....)

rupanya mereka terjatuh dari moto....hekkkkkk kaki fatin darah.....BANYAK....

GRRRGRRR.......

nasib bek ada nurse pingu tolong rawat....huh...

balik tu ain risau sgat kat dorang ye la dah jadi cmtu kan.....nsb baik tak truk...anyway thanx r kat hero2 malaysia yang sangat prihatin ye dgn kebajikan kami anak2 gadis ini.....(azwan..najmi n farith..)

sooo len kali kami akan lebih berhati2....

hope tahun dpan ada lagi ek...insyaAllah....

watak2 utama dalam drama ini...

ain @ cikgu ain a.k.a pengerusi
ayu @ pingu a.k.a cik misi ayu
fatin @ budak matrik sawah padi
normah @ budak matrik paling dekat
sebah @ budak matrik paling dekat 2 a.k.a minah rempit ada lesen
diana @ cikgu diana a.k.a cikgu PJ
mizah @ budak ukur bangunan
eta @ bakal setiausaha tercomel
hana @ cik misi hana
tikah @ cik misi tikah
azwan @ bakal cikgu mat
najmi @ budak UniKL Kulim
farith @ KU a.k.a Keluang MAn

watak sampingan
zul
adik tikah..nani
and sume parents yang bersusah payah prepare nak sambut kedatangan jentera perang kami....

THANX U ALLLL!!!!!!!!!

wAASSAlam....












video

Thursday, September 18, 2008

Alahai pak cik bas..........


assalamualaikum....

Nak cite pasal semalam la ni...berhajat nak ke bazar ramadhan nak beli juadah berbuka puasa...
semangat ni tunggu bas pukul 3.30ptg....sampai je kat tempat jaga terus lepak baca surat khabar....

lepas tu rasa dok kat situ lama bebeno...(ha dah kuar cakap perak neh...)dari kol 3.30 sampai nak dekat kol 4.30...

Bayangkan berapa punya lama.....boring gak la in ngan wahida dok ngadap muka kucing 2 ekor kat pondok guard tu...

nasib bek comel..........

Call asyik assistant pak cik bus tu je yang jawab tapi pelik dialog dia sama je...

Berbunyi begini..." please try later"...
Agak nak meletop gak la telinga kami dengar dialog tu...

lama kelamaan level kemarahan ktorang dah meningkat manakala level kewarasan telah menurun....eh macam hipotesis lak....

dengan pantasnya ktorang balik je....pelik gak la pak guard tu tengok...

so..kami postponed plan tu hari sabtu ni insyaalah....

rupanya pak cik bas tu dah tukar number rupanya...tula glamor sangat...

Bazar ramadhan kami kat kafe je la......



Mutiara kata :- sabar itu separuh dari imannnnn.............

Saturday, September 13, 2008

Hari sabtuu yang tak cuti...........@ memori ulu bakai episod 2




Assalamualaikum...

hari ni nama je sabtu tapi ada kelas ganti untuk cuti....rasa jeles tengok kawan2 yang nak balik rumah....yelah ain kan payah sikit nak balik...jauhhhh.....apakan daya..isk...

emmmm mai ain nak sambung drama semalammm....

intro.................................................ehemmmm

selepas bertolak dari institut dalam tak sampai 2 jam pun kami dah sampai di ulu bakai..........Kat papan tanda tu jelas tulis Sek Keb Ulu Bakai..........wahhhhh exited gak la sampai tu.....tak sabar nak g rumah mak angkat tanpa mengetahui spe mereka.............

sampai tu kami duduk kat h dan kantin menunggu kedatangan Mr Teh dan pengurusan sekolah....selepas diberi taklimat kami bergerak ke dewan...masa naik tangga sek tu tetiba teringat tangga maktab..................huhu tinggi...

kami diberi peluang beramah mesra dengan adik2 darjah 6 yangnak exam....semua comel2....

selepas tu majlis perasmian pun dah nak start.....mula la ketakutan yang berleluasa bermula.............
baju pakai pink sungguh terasa agak ketara di situ ekk.............

start la majlis tu........................kecutnyeeee nasib baik orang tak ramai....

"mengumumkan ketibaan puan pengarah IPTB.....................time tu bermula segalanya.............malu , takut, geram,marah sedih semua ada................lepas habis majlis tu kira lega skit la....

tiba la masa pengagihan anak angkat...............time cikgu tu panggil nama ain ...........waa bersemangat bangun....ain dapat adik angkat perempuan nama dia adilla...ibu plak rosmi...and ayah plak jamil..........adila ada 4 orang adik iaitu amirul,adham,arif dan aleya.....tak lupa elvi...kucing comellll...

dah la 4 ari ni..........sambung nanti...assingment banyak!!!!!!!!!!

BERSAMBUNG............


Mutiara Kata:-Perkenalan adalah salah satu alat untuk kita saling berhubung dgn orang lain...tambahlah kenalan anda di merata dunia!

Thursday, September 11, 2008

memori ulu bakai


Salam......

Seperti biasa hari2 yang ceria........
hari ni ain nak story skti pasal experience ain masa program anak angkat kat ulu bakai...

The story begin..........

Kami trpaksa balik cuti awal...spatutnya balik lagi 3 hari tapi disebabkan nak timba pengalaman ain pon turut serta.....

Malam itu....jeng jeng..

kami ada meeting dgn mr teh tentang perjalanan program...tapi kedatangan agak kureng la...herannn...yang ada time 1st meeting ramai takde..

Malam tu secara tetiba je kena pilih jd MC tok majlis perasmian!!!
memandai je mr tehhh....huwaaaa....
peristiwa 2 berlaku dgan pantas...tak sempat nak ckp pape pn....

Pagi tu spt yg di "arah"kan oleh JJ kami tunggu kat garaj kol 7.30am...tapi mcm biasa we are the 1st....

Budak junior datang awal tapi senior lagi awal....

oleh kerana cite ni agak panjang....

bersambung...

Mutiara Kata: Masa itu Emas....ingat...renung-renungkan dan selamat beramal...

Monday, September 8, 2008

Wahida And I....

Disebabkan JUSCO....................BERBUKA DI SURAU...

Pagi sabtu tu ain tido terlebih masa la.....bgn tgk roomate dah study...ellina ajak g jusco....tapi hari tu hujan sepanjang hari.
Sejak semalam tak stop2...sejukkkk...
kami berempat kak nurul,ellina,wahida dan ain g nek teksi Uncle Das....
Uncle tu mmg sporting larrr....best sangat sembang ngan dia...
Ada dia panggil ain Bos coz ain yang arrange nek teksi dia tu...
Sampai je kat Jusco agenda berjalan dimulakan.....penat gak la jalan tapi yang lekatnya buku sejarah je.....tak tau nak beli pe...dah la barangannya 4 golongn elit je....
last KFC gak menjadi pujaan kalbu...tok berbuka....sekali tengok jam dah 6 setengah...kecuttt....hujan tak stop lagi plak tu.....
call uncle tu dia cakp tengah hujan lebat tak dapat ambik......aaaaaa....
sedihhhh campur kecuttt....
Tapi ktorang decide berbuka kat situ je....
mula2 nak makan kat food court tapi full....yang tak pose pn exited nak berbuka..............tension!!
Last skali makan kat surau aman dan tenteram.....solat trus....
kol 8 uncle datang ambik.....
Rupanya disebalik uncle yang hepy tu ada cite sedih disebaliknya.....isk sedih...
Malam tu tido lambat.....study and wat assignment....control rajin...









Mutiara kata:-Disebalik wajah yang ceria tersembunyi luka yang dalam....kongsikan lah masalah anda...kalau tak nanti pecah kepala....huhu..

Friday, September 5, 2008

ni la sebahagian dari kawan sehati sejiwa sekulit ain..


Assalamualaikum!!!!

Salam Ramadhan semua...waaa ain berjaya buka blog!!!perkara ni kena diannounce kt sume orang neh!!!
untuk info sume yang sudi melawat istana ain ni(aaa dalam bahasa melayunya blog ni la..huhu)
ain skrang tengah study....tmpat study ain ialah In....Pe..Tu..Bn...Opss ni mesti ada technical problem ni....emmm....
Wahhh puasa di tempat selain dari rumah adalah perkara baru untuk ain...Kalau tahun-tahun lepas dengan family la kat rumah...isk2..rindunya kat family ...abah , mak , yam , abang , atuk....tak lupa juga kepada cute pets kat rumah tu...Gebu & Nico...jgn nakal2 tau....
Kerinduan makin bertambah bila tibanya time buka puasa.....lagi2 sorang2...sgt mendukacitakan...
Tapi 2 hari lepas surau sediakan makanan...save budget and meriah buka ramai2...
Kelmarin giliran kelas ain masak kat surau...penat sungguh...satu badan bau ayam(akibat drpd bermain dengan ayam)....basuh ayam la..hehe..Tp best dapat experience....
Rindunya dengan kawan - kawan sekolah dlu...khir johari always in my heart...
Especially geng2 korean & taiwan dramas fan....normah,diana,ayu,sebah,hana,tikah....and sume kaum kerabat 5sc1 year 2007....SMK KHIR JOHARI..

Mutiara Kata:-
"sinarilah hatimu dengan iman...berfikir dahulu sebelum berbicara...