My Followers

Friday, October 24, 2008

RaYa TaK HaBiS LaGi...JaMuaN IPTB..makan..


kak sabi..kak kappa ..kame dan oni..



Assalamualaikum... emm walaupun raya dah sampai pada hari yg ke 23...namun Ain rasa cam masih kat hari raya yg 1st jer..
emm minggu lepas adalah minggu makan free yang mana 2 event yg best telah ain participate...
makan sape xmau heheh..

yang pertama jamuan Aidilfitri pringkat IPTB yg dianjurkan oleh JPP...
emm jangan kata ain tau makan je ekk..
ain tolong tau....masa ari b4 jamuan tu ain dgn classmate ain yg baik hati dan ceria semuanya tolong angkat kerusi dan susun...
maklumlah team CrocodiLe...KS2..huhu
penat tau susun kerusi...pose baik punya..

ok keesokan nya....WAAAAA....macam hari raya @ fashion show...
sume org pakai lawa gitu..baju menyerlah!!!!!!!!!
termasuk la ain hehe...* baju tu mmg agak mnyerlah sbb tu la ain xpakai slalu...
ok pada hari tu mcm ada photoshoot je untuk kami sekelas...
xhabis2 dgn tgkap gambarnye...huhu best turrr...
tidak dilupakan acara utama..MAKAN...
mcm2 jenis makanan ada spt laksa.....waa laksa dia mmg power tahap XXXXXXL la...mmg la kan ain kat penang nie...wat2 xtau lak..hehehe
putri KS2.....CrOcOdIlE TeAm..



makan punya makan...prut pon kenyang...maka mata turut ter effect sama...
ngantokk la tu...
kami pon nak balik walaupun dikatakan skuad Era Avanza nak datang...malasla bukan ada artis pong...
b4 balik kami ambik last shot gambar satu kelas...walaupun xcukup...sebahagian classmate hilang pada waktu tu...
KS2......RoCk..CaMat HaRi RaYa!!


gambar2 boleh ditgok kat album ekk
ok see u next time...
wassalam....

Wednesday, October 15, 2008

SeManGat HaTi MalaYa......


askum....emmm

baru2 ni ain tgok cite Hati Malaya...lakonan Maya Karin.Rusdi Ramli dan pelakon yang sewaktu dengannya....

Tontonan free ni dianjurkan oleh senour ks...

semangat jgk la kami warga ks2 nak tgok citeni atas dorongan en Auzait lec sejarah kami...

Dari filem ni apa yang ain dpt ialah situasi sebenar......semasa zaman sebelum merdeka...

betapa kita hanya mengenal erti kemerdekaan dgn teks semata...cewahhhh

semangat tau tgk cite ni....

sedih pn ada bila tgk sultan2 melayu menangis bila melihat rakyat yg sangat menyanjung tinggi peranan mereka pada negara...

isk isk.....

jadi.................

sebagai seorang rakyat malaysia...dan pelapis masa hadapan...

sama2 la kita mengenang dan sentiasa beringat jasa2 yang ditaburkan pejuang dahulu...

oteyyyy....

sampai kat cni je rancangan filem@ain.....

bubuye...




Mutiara kata = inilah barisan kita....yg ikhlas berjuang.....kemajuan negara tanggungjwab bersama...huhu.....semangat!!!!!!!!!!!!

Sunday, October 12, 2008

Ayat - Ayat Cinta...sedihhnyerr cite ni...


assalamualaikum semua....minggu ni ain agak relax la gak coz assgment dah hantar....

ok back to our main topic now...

ayat2 cinta....cite ni best sgt ....terharu ain tgk...

lagi2 bila tgok pengorbanan wanita yang bernama aisyah yg sanggup berkorban kasih dgn berkongsi suaminya fahri bersama Maria.....

sedhhhhh....
dah la kami tgk dalam bilik tv ramai2.....

cite ni pun menghiglightkan kehidupan masyarakat indonesia di Mesir....

bagaimana perkahwinan ditetapkan dgn taaruf je...

bukan macam bdk2 zaman skrang ni bercinta bagai nak rak kawin tak ponn....emm sama2 la kita saling beringat .....

k la sampai kat cini je dulu ekkk....
nanti kalau ada masa ain blogging lagi..

exam nak dekat dah ni...

studyyyyyyyyyyyyy................

bye..wassalam

mutiara kata:- pengorbanan itu memerlukan semangat dan kekuatan...ayat2 cinta ..kisah pengorbanan cinta tg agung...

Tuesday, October 7, 2008

SeLaMAt HaRi RayA!!!!!!!!!!!!!!!!!!









Askum.....camat ari raya....dah lama ain tak update blog neh....busy ...yela minggu b4 raya tu mmg crowded ngan asgment....berlambak2....pastu raya mmg ain tak online langsung....ni baru ada masa...lpas ni tak tau la coz exam semakin tiba..huh..

aritu raya mmg beshh....coz 1st time neh rancang nak g raya ramai2....
asalnya geng ktorang jer....tapi dgn adanya penyertaan dari fatin n the geng dan azwan and frenz...bertambah meriah la ronggeng raya ktorang tuh...

sebagai pengerusi program ronggeng raya neh..(ceyy lantik diri sendiri..)..ain dah start plan benda ni awal....berbincang ngan dorang dan akhirnya stuju gi raya ke3.....

1st tmpat kumpul kat depan kg baru...plan kol 9 emmm bertolak kol 10....agak lambat ye....

rumah pertama ialah rumah ckgu hurul ain....best dapat jumpa dia....jadi bertambah smangat dengar dia cakap''''

tunggu hana tak sampai2 rupanya dia ada prob....kain..moto...ha tu la masalahnya...(xdpt nak dexplanekan disini..)

pastu start dari rumah sebah sampai la rumah eta ktorang beraya...ada kot dalam 13 buah rumah!!!

tetapi ada pelbagai halangan dan cabaran yang dialami kami sewaktu beraya itu....mcm cite drama lak....

1st masa balik dari rumah wan nak ke rumah mizah....moto hana breakdown la.......baru je ain cakap moto tu cam nak roboh je dah rosak...dorang kata mulut ain masin....huh..nasib bek ada hero2 malaysia tu tlong antar g workshop...bangga la tuh...

seterusnya sampai gak dorang kat rumah ain...time tu dah kul 5.30...
mak wat mee kari...dorang makan sampai menjilat pinggan heh...
kata kenyang la xmau makan la last2 licin gak....tapi agak pantas dan efisien dorang kat rumah ain sampai tak sempat ambil gmbar!!!!frustnyerrr menggunung Everest...

kami seterusnya transit kat rumah diana....hehe dia masih tak caye yang ktorang ramai2 raya kat rumah dia coz rumah dia kan yang paling jauh skali...

Perjalanan kami bersambung ke shift malam pulak ......

jeng...jeng...
ktorang agak takut laa coz sebahagian besar dari kami ni takbiasa bwk moto malam....

tapi berkat escot dari hero2 malaysia...kami teruskan,,takut gak la lalu jlan nak ke sg dulang tuhh...xhenti baca ayat kursi....

gelap...xde keta sgat....xde lampu jalan...erm agak adventure gak la journey to the west ktorang ni....

rumah eta adalah destinasi last ktorang...balik tu sebah nek ngan fatin...normah and diana plan tido rumah ain.....

suddenly.....

(cam nak wat essay b.i sek menengah je...)

Sebah ngan fatin terlibat dalm kemalangan/lebih tepat lagi jatuh moto....
malam tu gaknya sebah kena sampuk mat rempit kot...laju gak dia bwk....

ain kaget......cewww cam onion and garlic plak(indon tu...ferdiii....alya..rika sumanto....)

rupanya mereka terjatuh dari moto....hekkkkkk kaki fatin darah.....BANYAK....

GRRRGRRR.......

nasib bek ada nurse pingu tolong rawat....huh...

balik tu ain risau sgat kat dorang ye la dah jadi cmtu kan.....nsb baik tak truk...anyway thanx r kat hero2 malaysia yang sangat prihatin ye dgn kebajikan kami anak2 gadis ini.....(azwan..najmi n farith..)

sooo len kali kami akan lebih berhati2....

hope tahun dpan ada lagi ek...insyaAllah....

watak2 utama dalam drama ini...

ain @ cikgu ain a.k.a pengerusi
ayu @ pingu a.k.a cik misi ayu
fatin @ budak matrik sawah padi
normah @ budak matrik paling dekat
sebah @ budak matrik paling dekat 2 a.k.a minah rempit ada lesen
diana @ cikgu diana a.k.a cikgu PJ
mizah @ budak ukur bangunan
eta @ bakal setiausaha tercomel
hana @ cik misi hana
tikah @ cik misi tikah
azwan @ bakal cikgu mat
najmi @ budak UniKL Kulim
farith @ KU a.k.a Keluang MAn

watak sampingan
zul
adik tikah..nani
and sume parents yang bersusah payah prepare nak sambut kedatangan jentera perang kami....

THANX U ALLLL!!!!!!!!!

wAASSAlam....












video