My Followers

Tuesday, October 7, 2008

SeLaMAt HaRi RayA!!!!!!!!!!!!!!!!!!









Askum.....camat ari raya....dah lama ain tak update blog neh....busy ...yela minggu b4 raya tu mmg crowded ngan asgment....berlambak2....pastu raya mmg ain tak online langsung....ni baru ada masa...lpas ni tak tau la coz exam semakin tiba..huh..

aritu raya mmg beshh....coz 1st time neh rancang nak g raya ramai2....
asalnya geng ktorang jer....tapi dgn adanya penyertaan dari fatin n the geng dan azwan and frenz...bertambah meriah la ronggeng raya ktorang tuh...

sebagai pengerusi program ronggeng raya neh..(ceyy lantik diri sendiri..)..ain dah start plan benda ni awal....berbincang ngan dorang dan akhirnya stuju gi raya ke3.....

1st tmpat kumpul kat depan kg baru...plan kol 9 emmm bertolak kol 10....agak lambat ye....

rumah pertama ialah rumah ckgu hurul ain....best dapat jumpa dia....jadi bertambah smangat dengar dia cakap''''

tunggu hana tak sampai2 rupanya dia ada prob....kain..moto...ha tu la masalahnya...(xdpt nak dexplanekan disini..)

pastu start dari rumah sebah sampai la rumah eta ktorang beraya...ada kot dalam 13 buah rumah!!!

tetapi ada pelbagai halangan dan cabaran yang dialami kami sewaktu beraya itu....mcm cite drama lak....

1st masa balik dari rumah wan nak ke rumah mizah....moto hana breakdown la.......baru je ain cakap moto tu cam nak roboh je dah rosak...dorang kata mulut ain masin....huh..nasib bek ada hero2 malaysia tu tlong antar g workshop...bangga la tuh...

seterusnya sampai gak dorang kat rumah ain...time tu dah kul 5.30...
mak wat mee kari...dorang makan sampai menjilat pinggan heh...
kata kenyang la xmau makan la last2 licin gak....tapi agak pantas dan efisien dorang kat rumah ain sampai tak sempat ambil gmbar!!!!frustnyerrr menggunung Everest...

kami seterusnya transit kat rumah diana....hehe dia masih tak caye yang ktorang ramai2 raya kat rumah dia coz rumah dia kan yang paling jauh skali...

Perjalanan kami bersambung ke shift malam pulak ......

jeng...jeng...
ktorang agak takut laa coz sebahagian besar dari kami ni takbiasa bwk moto malam....

tapi berkat escot dari hero2 malaysia...kami teruskan,,takut gak la lalu jlan nak ke sg dulang tuhh...xhenti baca ayat kursi....

gelap...xde keta sgat....xde lampu jalan...erm agak adventure gak la journey to the west ktorang ni....

rumah eta adalah destinasi last ktorang...balik tu sebah nek ngan fatin...normah and diana plan tido rumah ain.....

suddenly.....

(cam nak wat essay b.i sek menengah je...)

Sebah ngan fatin terlibat dalm kemalangan/lebih tepat lagi jatuh moto....
malam tu gaknya sebah kena sampuk mat rempit kot...laju gak dia bwk....

ain kaget......cewww cam onion and garlic plak(indon tu...ferdiii....alya..rika sumanto....)

rupanya mereka terjatuh dari moto....hekkkkkk kaki fatin darah.....BANYAK....

GRRRGRRR.......

nasib bek ada nurse pingu tolong rawat....huh...

balik tu ain risau sgat kat dorang ye la dah jadi cmtu kan.....nsb baik tak truk...anyway thanx r kat hero2 malaysia yang sangat prihatin ye dgn kebajikan kami anak2 gadis ini.....(azwan..najmi n farith..)

sooo len kali kami akan lebih berhati2....

hope tahun dpan ada lagi ek...insyaAllah....

watak2 utama dalam drama ini...

ain @ cikgu ain a.k.a pengerusi
ayu @ pingu a.k.a cik misi ayu
fatin @ budak matrik sawah padi
normah @ budak matrik paling dekat
sebah @ budak matrik paling dekat 2 a.k.a minah rempit ada lesen
diana @ cikgu diana a.k.a cikgu PJ
mizah @ budak ukur bangunan
eta @ bakal setiausaha tercomel
hana @ cik misi hana
tikah @ cik misi tikah
azwan @ bakal cikgu mat
najmi @ budak UniKL Kulim
farith @ KU a.k.a Keluang MAn

watak sampingan
zul
adik tikah..nani
and sume parents yang bersusah payah prepare nak sambut kedatangan jentera perang kami....

THANX U ALLLL!!!!!!!!!

wAASSAlam....












3 comments:

Anonymous said...

besst

ain said...

testing....123

Anonymous said...

wow.. cantik kan gmbor 2!!! t de mase kte wat lg ek...sbh.