My Followers

Thursday, September 3, 2009

Gunung Jerai....SaYa SuKa JadI StuDenT KaJian SosIaL...

Assalamualaikum...
Setelah bersusah-payah mencari waktu nk update blog * ecece macam busy sangat..hua3... akhirnya dapat jugak masa...lagipun nk sign in ke blogger ni fuhh...mencabar sungguh macam tengah perang....line slow laa..huhu

Ok seperti mana yang dijanjikan ain nak cerita pasal lawatan kajian luar kelas KS ke Gunung Jerai baru-baru ni...

Hehe tu la bestnye jadi student Ks ni...jalan je...tapi dalam masa yang sama kami dapat melatih diri berkomunikasi dengan macam-macam orang. Kena la berhemah dalam percakapan dan sebagainya. Tujuan utama kami ke sana adalah untuk mengkaji tentang kesan kuari terhadap penduduk dan alam sekitar dekat sana..Kuari tu dekat dengan perkampungan dan ini sedikit sebanyak mengganggu penduduk dan kesan nya terhadap alam sekitar sangat jelas terpapar.

Ok la..pagi tu semua orang bersemangat tunggu bas kat kantin..dengan bawa bekal kuihla..*diri sendiri >.< hehe..

Kami kesana dengan menaiki 2 bas dan suasana sepanjang perjalanan sangat meriah..
Setelah sampai kami dibahagikan kepada beberapa kawasan ...sangat best round kampung...ada makcik tu siap bagi buah-buahan lagi spt rambutan dgn manggis..time kasih makcik......kiranya ain dan yasmin dapat hasil yang lumayan la...herhehe



ni antara gambar-gambar semasa lawatan...





hehe lepas kajian..kami makan tebu..lama sungguh tak makan..bila jumpa waaaaa sedapp...kami makan macam pesta makan tebu pulak...hehe sambil makan ambik gambar plak tu..hii...lihatlah kesopanan kami makan tebu ini...



selepas pulang dari kajian,dengan izin pensyarah kami singgah pula di Tapak Arkeologi Lembanh Bujang..best taw tangkap gambar dengan batu..tepi air terjun...






Lawatan ini juga sekaligus merapatkan hubungan kami sekelas dan juga dengan KS1 dan PC....ermm makin lama bersama dengan kawan-kawan sekelas ....da macam keluarga yang besar....sayang semua...hehe





ok tu je ain nak story...jumpa lagi di entry yg lain...assgment byk ni..huaaaa...
wassalam...

3 comments:

Anonymous said...

sye x ske jd student kajian sosial....heheheheh

wahida said...

aku rase kajian luar tu mcm dah bertukar jadi kajian bergambar je..
haha

Nurul Ain Zubaidah Bt Mohd Khalid said...

anonymous
huuuu xpe2 saya suka...hihi

weda
ala kita kan suke wat keje 2 in 1..hhihihi