My Followers

Friday, September 4, 2009

JoM MaIn MaSak- MasAk...

Assalamulaikum...

hehe masa ain tulis entry bi...tgh kemas2 nk balik umah...hhihi baru je balik last week nak balik da...muka ni je balik..wawa...xpe pe salahnya kan..lagipun sume classmate balik..mana bley tinggal...

Ok la...harini nak cerita pasal main masak-masak..hehe
bukan apa ramadhan kali ni ain decide nak masak kat maktab dengan kerjasama ell dan nadia...save budget la kan lagipun xlalu la nak makan masakan kantin je...

ermm dipendekkan cite..ada satu hari ni kami nak masak grand skit...hihi tomyam dgn telur dadar...petang tu ain dengan ell p shopping barang kat JJ..beli macam2 macam nak kenduri je...

petang tu kami bertiga pun start masak dengan penuh semangat..bekerjasama macam wonderpets..hehe *ada encik sufian cakap kami wonderpets..pape tah.. >.<

ermm tomyam pun dimasak..penuh periuk nasi tu taw...hehe nadia kata macam steambot....rupanya mmg macam sedap dengan ada bola2 ikan yang besar..hihihihihi..rasanya xtaw lg sebab posekannn...cmne nkj rasa...

masa hidang tu punya la excited nak tunggu waktu berbuka...sempat lagi snap pic resepi terhebat kami tu..hua3






hehe nampak sedap kan...rasanya pun sedappp sampai lepas berbuka kami macam ulaq sawa..hiihi...pastu siap bagi kat kawan2 rasa lagi...

bestttt~~

lepas ni plan nak masak yang grand lagi..hihi

ok la sampai sini je sebab nak balik da ni..

wassalam..

5 comments:

I - s Y a said...

aaaaaaaa sedapnye.. lapO.
haha sweet a blog. salam singgah~ sy folow ye.

-saibah- said...

ain..
len kali masak kan tok aku..
hehehhehe

BaYu SenJa said...

tak terasa nak buat tom yam telur ka?
huhu, teringat rumah bujangku!

salam kenal.

Nurul Ain Zubaidah Bt Mohd Khalid said...

I - sYa
thanx..hii jgn lapo2 puasa..

saibah
alaa raya t ko dtg ar umah kita..hihihi

BaYu SenJa
tomyam telur??
sedap x??
bleh r try nnti...

BaYu SenJa said...

Ramadhan sudah tidak banyak berbaki.

Selamat Memenuhi Tanggungjawab Ramadhan.

Semoga tergolong dalam golongan Muttaqin!

Salam Ramadhan. Selamat memburu Lailatul Qadar!

Selamat menyambut syawal ;)