My Followers

Friday, June 17, 2011

Saya Dah Daftar...aNda??


Assalamualaikum....

Nak bagitau ni...ain dah daftar dah sebagai pemilih...hehe..walaupun lambat sebulan tapi tetap dah daftar kan...itupun kakak dekat pejabat pos tu kata "amboi adik..semangatnye daftar...cepat betul ye" . Aik..cepat ke kak? saya rasa ni pun dah lambat kak...hehe..akhirnya lega jugak kan...daftar dah..takut jugak tiba-tiba PM umum PRU..aih menangis tak berlagu la kalau tak sempat daftar lagi..

Tertekan juga salah satu sebab ain p daftar ni..mana tak nya...kalau keluar iklan suruh mendaftar kat tv tu...seisi rumah dok tengok ain....macam perli je...mak , abah , abang...yam pun sama..tengok muka macam nak telan je...hehe

tapi ain rasa bertanggungjawab jugak kan...yela dah layak tu buat cara layak...mana la tau disebabkan kita tak mengundi,calon yang layak sebenar-benar layak kalah dengan hanya 1 undi sahaja...tak ke rugi macam tu..lagipun rakan-rakan seusia ain...kita ni boleh dikatakan beruntung sebab masuk je 21 tahun dah ada ura-ura nak PRU dan berkemungkinan juga ada PRU...ada orang kena tunggu 5 tahun nak mengundi ni... :)

dalam kes memilih calon pula....em rasanya ain tengok kepada calonnya...baru partinya..sebab ain mementingkan peribadi orang daripada partinya..tapi ada jua calon yang berubah tingkah lakunya atas dasar pegangan pari atau terpengaruh dengan rakan-rakan partinya....sama ada pembangkang atau kerajaan...akan ain putuskan di kertas undi nanti....heheh undi adalah rahsia..bukan rasuah tau!!

Jadi siapa siapa yang layak dan belum daftar tu..bolehlah ke pejabat pos berhampiran atau pun pejabat SPR dan SPR bergerak ye.. :)salam sayang smua~

No comments: